Всяко изследване, свързано с коронавируса в Китай, е в графата

...
 Всяко изследване, свързано с коронавируса в Китай, е в графата
Коментари Харесай

Китай засекрети изследванията за COVID-19

 

Всяко проучване, обвързвано с ковид в Китай, е в графата „ държавна загадка “. Специално назначена от държавното управление комисия следи зорко дали преди обява на проучването то е утвърдено от властта. Това твърди в свое разследнане Associated Press.

Според организацията Пекин излива стотици хиляди $ в учени, които да изследват вируса при цялостна секретност.

Още от 24 февруари Китай е въвела нова цензура за одобрение на изявленията в сходство с " значимите инструкции " на китайския президент Си Цзинпин. Служителите били инструктирани да не споделят никакви данни, проби или друга информация, обвързвана с ковид с трети страни, написа AP.

" Днес пещерите, които учените по-рано изследваха, са деликатно следени от управляващите ", написа още организацията. Това са местообитанията на прилепите, за които се счита, че са носителите на вируса.

Журналистите означават също, че сътрудници на Държавната сигурност на Китайската национална република от самото начало на следствието за следели публицистите от АР и са им забранили да приближават пещерата.

Китайските управляващи строго охраняват и изоставената мина, откъдето се счита, че е тръгнал най-близкият генетичен роднина на COVID-19, открит през 2012.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР